LLUÍS Mª DE PUIG, IN MEMORIAM

Des de la Junta de Govern de L’IEG, Institut d’Estudis Gironins, ens volem sumar al profund dol per la pèrdua d’un bon amic i promotor de rellevants estudis sobre la història moderna de Girona i de Catalunya. Lluís Mª de Puig ha estat per a molts de nosaltres un referent imprescindible pels seus estudis, per les seves investigacions, especialment aquelles que s’han centrat en la guerra del francès. De Puig ha estat un investigador modèlic, professor universitari, una persona a la qual molts de nosaltres hem tingut per mestre. Les seves col·laboracions als Annals de l’Institut d’Estudis Gironins, deixen un substrat de recerca de primer ordre, de primera magnitud per a la història de Girona i de Catalunya dels segles XVIII, XIX i XX.

 

Els més apassionats investigadors de la història moderna, devem molt al mestratge de Lluís Mª de Puig, com a professor universitari, com a conferenciant i com a investigador. Els seus estudis sobre la història i el catalanisme, en els primers anys de democràcia, van esperonar-nos a molts en la recerca documental en els arxius gironins i europeus.

 

Des de l’emoció més sincera i sentida per la desaparició d’un gironí profundament europeista, soci des dels inicis del IEG, volem destacar la seva important trajectòria en la investigació històrica. Ben segur trobarem a faltar la saviesa, la seva cordialitat, la tolerància, l’humanisme i el saber fer pregonament democràtics d’un gironí de bé, erudit i savi, en Lluís Mª de Puig.

 

En nom de la Junta de Govern de l’IEG, Institut d’Estudis Gironins ens volem sumar al sentiment dels seus germans, familiars, amics i a totes les gironines i gironins per tan sensible pèrdua.

 

JUNTA DE GOVERN DEL IEG, INSTITUT D’ESTUDIS GIRONINS

 

Copyright © 2012 - Institut d'Estudis Gironins

Tots els drets reservats.