ACTUALITAT

05/02/2022

10 mirades a la Basílica de Sant Feliu de Girona

L’Institut d’Estudis Gironins i el Museu d’Història de Girona proposen un nou cicle d’itineraris, aquesta vegada dedicats íntegrament a la basílica de Sant Feliu, que visitarem guiats pels qui millor la coneixen. Uns recorreguts que dedicarem a l’extraordinària construcció bastida entre els segles XIII i XVIII i que posseeix el campanar més contemplat i admirat de Girona. També visitarem la capella de Sant Narcís, un dels espais barrocs més notables de Catalunya, i coneixerem algunes de les obres d’art més remarcables que s’hi conserven: Al presbiteri, els sarcòfags paleocristians i els elements d’escultura conservats del retaule major; en sengles capelles, el sepulcre gòtic de Sant Narcís, obra de Joan de Tournai, i l’extraordinari Crist jacent del Mestre Aloi que havia format part d’un Sant Enterrament, algunes imatges del qual han estat trobades recentment. Les arts de l´objecte com els llibres miniats, teixits, i les mostres epigràfiques també mereixeran la nostra atenció.

Punt de trobada: Entrada basílica de Sant Feliu. Pujada de Sant Feliu, 29
Hora: 10 del matí

Aforament limitat, és necessària la inscripció prèvia al web per cadascun dels itineraris, màx. 2 persones per inscripció, prioritat pels socis i sòcies: www.ieg.cat
Activitat presencial amb grups reduïts, seguint les mesures de seguretat i prescripcions sanitàries per a la prevenció de la COVID-19 vigents: ús obligatori de mascareta, gel hidroalcohòlic i distància de seguretat.
En cas de no poder assistir-hi es demana que es comuniqui mitjançant un correu electrònic a: info@ieg.cat

Estigues al corrent de tot

Subscriu-te al nostre butlletí electrònic per rebre les últimes notícies