Beca de Recerca Lluís Batlle i Prats

Beca de Recerca Lluís Batlle i Prats

L'Institut d'Estudis Gironins, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i del Museu d'Història de Girona, convoca la Beca de Recerca Dr. Lluís Batlle i Prats. Aquesta beca, de caràcter biennal, té com a objectiu promoure la realització de treballs d’investigació en ciències socials i humanes en l’àmbit territorial de la ciutat de Girona, d'acord amb les seves bases.

Bases de la beca

1. Característiques

La beca s'atorga al millor projecte inèdit de recerca en l'àmbit de les ciències humanes i socials i, específicament, en els camps de la història, de l'art, de l'arqueologia i de la geografia relacionats amb la ciutat de Girona.
L'abast de la recerca podrà superar els límits estrictes de l'actual terme municipal i del seu entorn immediat quan el projecte ho requereixi i es justifiqui convenientment.

2. Dotació de la beca

L'import de la beca serà de 4.000 €, o el que s'especifiqui en cada convocatòria, , que es faran efectius en dues parts: el primer 50% en el moment de la concessió de la beca, i el 50% restant una vegada finalitzat el projecte i després que el jurat l'hagi validat.

3. Candidats

Podran optar a la beca totes aquelles persones que, individualment o col·lectiva, presentin un projecte de recerca d'acord amb aquestes bases. En el supòsit de projectes col·lectius, caldrà indicar quina persona o persones en són els responsables.

4. Documentació

Les sol·licituds i el projecte s'hauran de presentar per escrit a la seu de l'IEG, carrer Fora Muralla, 2, 17004 Girona; per correu electrònic info@ieg.cat, o per qualsevol altre mitjà, i hauran de contenir les dades següents:

4.1. El currículum del responsable i la documentació que n'acrediti les dades.

4.2. El projecte de recerca, que haurà d'incloure la motivació, el tema, la missió i els objectius, l'interès científic, la metodologia a emprar, el calendari, els arxius i les fonts previstes amb
les quals es realitzarà la recerca i una aproximació a la bibliografia que es pretén utilitzar. Haurà de tenir una extensió d'entre cinc i deu folis (2.100 caràcters amb espais/foli).

4.3. En el supòsit que la documentació presentada sigui incompleta o incorrecta, l'IEG requerirà per escrit que es completi o s'esmeni el projecte dins el termini de deu dies naturals.

Caldrà presentar la nova documentació a la mateixa adreça indicada i en els mateixos termes i, en cas de rebre-la fora de termini, s'arxivarà la sol·licitud inicial.

5. Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds s'indicarà en cada convocatòria.

6. Jurat i criteris de valoració

El jurat de la beca, presidit per l'alcalde/ssa de Girona i pel president de l'IEG, l'integraran la directora del Museu d'Història, el secretari de l'IEG i dos professionals de la recerca designats per cada una de les institucions convocants. Actuarà com a secretari del jurat, amb veu i sense vot, el cap d’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Girona.
El jurat analitzarà i avaluarà tots els projectes de recerca i seleccionarà aquell que, segons el seu criteri, sigui mereixedor de la beca. Si escau, podrà demanar una entrevista a les persones
candidates per aclarir dubtes. A l'hora de concedir la beca, el jurat valorarà especialment els aspectes següents:

a. La coherència i el rigor científic de la recerca
b. La idoneïtat del tema pel que fa a les necessitats de recerca històrica sobre la ciutat i el seu entorn
c. El currículum i l'acreditació de coneixements científics per desenvolupar el projecte
d. La proposta de perspectives de recerca innovadores i que puguin aportar visions diferents al procés d’investigació històrica de la ciutat
e. La viabilitat del pla de treball

El jurat es reserva el dret a declarar deserta la beca si considera que cap projecte té la qualitat suficient, o no compleix amb els criteris continguts en aquestes bases, alhora que és competent per resoldre qualsevol qüestió no regulada expressament.

7. Veredicte

El veredicte del jurat serà inapel·lable i es farà públic als webs de l'Ajuntament i de l'IEG.

8. Seguiment del projecte i lliurament del treball

Conjuntament amb l'atorgament de la beca, el jurat nomenarà la tutoria per supervisar i assessorar el treball. Vuit mesos després de l'adjudicació de la beca, i per tal de valorar el
desenvolupament del projecte, el beneficiari haurà de presentar una memòria sobre l'estat de la recerca avalada pel tutor. El jurat podrà fer les consideracions que cregui convenients i,
fins i tot, suspendre la recerca si considerés que s'incompleixen greument les obligacions assumides per la persona o persones responsables del treball.
Abans del 31 de juliol de l'any en curs de la beca s'haurà de lliurar en paper i en suport digital, el treball més un resum d'un màxim de 16.000 caràcters amb espais. Si el jurat ho creu oportú podrà concedir una pròrroga de 60 dies naturals més enllà d'aquesta data.

9. Extinció

Els drets de la beca s'extingiran si no s'executa el treball dins els terminis establerts o si l'avaluació de la seva realització no és prou satisfactoris a consideració del jurat.

10. Acceptació de les bases

La presentació de la sol·licitud de la beca pressuposa l'acceptació íntegra d'aquestes bases, així com la cessió dels drets d'autor del projecte de recerca objecte de la convocatòria de la beca a l'Institut d'Estudis Gironins i a l'Ajuntament de Girona, el quals es reserven el dret de publicació del treball en alguna de les seves col·leccions durant el termini de dos anys a comptar des del dia del lliurament del treball. Si en el termini de dos anys ni l'IEG ni l'Ajuntament de Girona no el publiquen ni s'hi comprometen per escrit, la persona o persones autores en recuperaran íntegrament tots els drets de publicació.
L'obtenció de la beca no condiciona el fet que les persones adjudicatàries puguin beneficiar-se d'altres ajuts, sempre que no superin el 100% del valor de la beca.

Òrgan de gestió

Estigues al corrent de tot

Subscriu-te al nostre butlletí electrònic per rebre les últimes notícies