ACTUALITAT

23/10/2014

Signatura conveni col·laboració amb l'Ajuntament de Girona

L’acord té com a objectiu aprofundir en el treball conjunt de les dues institucions en l’àmbit de la història i la cultura a la nostra ciutat.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont i Casamajó, i el president de l’Institut d’Estudis Gironins (IEG), el Dr. Narcís Soler i Masferrer, han signat avui, a les 13h, al despatx de l’alcalde, un conveni que renovarà i potenciarà la col·laboració entre ambdues institucions en diferents projectes en l’àmbit de la història i la cultura a la ciutat de Girona.

El nou conveni proposa un seguit d’accions que tenen l’objectiu de posar a l’abast de tots els públics la història i el patrimoni cultural gironí. Aquestes accions abasten des de convocatòries de beques, congressos i seminaris a la realització de cicles de conferències i visites guiades. També consideren la publicació de textos científics i acadèmics.

 

L’IEG és una entitat dedicada a l’estudi i a la divulgació del patrimoni cultural gironí estretament lligada a l’Ajuntament de Giorna, amb qui ja va signar convenis de col·laboració el 1983 i 1998. El darrer conveni signat va suposar la cessió de l’ús durant 25 anys de l’edifici La Masia de la Torre per tal que l’IEG hi pogués instal·lar la seva biblioteca i desenvolupar-hi les seves activitats. Avui ha signat doncs, el tercer conveni entre les dues institucions, que tindrà una vigència de quatre anys.

En el marc del conveni, es convocarà una beca de recerca històrica i s’organitzarà el V Congrés d’Història de Girona. També es projecta un programa anual d’itineraris guiats a la ciutat conduïts preferentment per membres de la Junta o/i socis de l ‘IEG per tal de contribuir a la divulgació del patrimoni històric i cultural de Girona. Es tractarà d’uns recorreguts la temàtica dels quals es farà coincidir amb la de l’exposició temporal “La Girona moderna: de l’obrador al baluard, segles XVI –XVIII ” , que es podrà veure al Museu d’Història fins a inicis d’abril de 2015.

Igualment, gràcies al conveni es posarà a disposició de les persones interessades en la història de Girona i dels visitants del Museu la Biblioteca especialitzada de l’IEG, ubicada a la masia de la Torre, així com les bases de dades (si s’escau) de què disposi la dita institució.

Així mateix, l’Institut d’Estudis Gironins actuarà com a assessor del Museu d’Història de Girona en temes relacionats amb la història i el patrimoni cultural de la ciutat, elaborant, si es considera convenient, dictàmens i informes.

Per a finançar els compromisos d’aquest conveni el consistori municipal aportarà a l’IEG un total de 10.000 euros per a l’any 2014. Per tal de garantir-ne el bon

funcionament i fer-ne el seguiment, s’ha constituït una comissió mixta formada per dos representants de cadascuna de les dues institucions. Per part de l’ IEG seran Narcís Soler i Pere Freixas i per part de l’Ajuntament, Narcís Casassa i Sílvia Planas.

A l’acte d’avui amb l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont , el president de l’Institut d’Estudis Gironins (IEG), Narcís Soler i Masferrer i la directora del Museu d’Història de Girona i del Museu d’Història dels Jueus, Sílvia Planas, també s’hi han adherit alguns representants de l’Institut d’Estudis Gironins com Josep Brugada, Josep Clara, Pere Freixas, Aurora Martín, Josep Maria Nolla i Santi Solé.

Estigues al corrent de tot

Subscriu-te al nostre butlletí electrònic per rebre les últimes notícies