Fa més de dos mil anys que Girona es renova sobre ella mateixa, i les noves ciutats han anat amagant les velles. Les actuacions preventives de l’arqueologia urbana ens permeten ullades a molts aspectes de la Girona d’època romana, medieval i moderna que, al costat dels monuments conservats i visibles, han quedat amagats. Gràcies a l’arqueologia podem veure on i com vivien els gironins del passat, els carrers per on passaven, les cases on habitaven i treballaven i els llocs on eren sepultats.
Aquest cicle de conferències, organitzat per l’Institut d’Estudis Gironins i el Museu d’Història de Girona, amb la col·laboració de la Biblioteca Carles Rahola, vol posar davant dels ulls del seu públic algunes de les mirades al passat de Girona que l’arqueologia urbana ha ofert en els últims anys, seleccionades pels arqueòlegs Josep Maria Nolla i Maribel Fuertes. Veurem restes materials que il·lustren i completen els textos dels nostres arxius, i d’altres que per si soles ajuden a explicar la història desconeguda de Girona.
A continuació, trobareu les dates actualitzades:
* degut a les mesures COVID, l’aforament és limitat, per aquest motiu, cal inscriure’s per cada conferència, s’obrirà i es tancarà el formulari d’inscripció per cadascuna.
Subscriu-te al nostre butlletí electrònic per rebre les últimes notícies