Cicle d'itineraris per la Girona de l'aigua

banysarabs


L’Institut d’Estudis Gironins i el Museu d’Història de Girona programen un nou cicle d’itineraris per donar a conèixer la història de la ciutat i els seus espais patrimonials. En el marc de l'exposició La Girona de l'aigua cinc recorreguts ens descobriran i tractaran amb detall aspectes i espais de la ciutat poc coneguts.

 

Els Banys Àrabs · Amb Jordi Sagrera 

04/02/17


Els banys rituals jueus de Girona · Amb Sílvia Planas

18/02/17


Les cisternes del Museu d'Història de Girona · Amb Pere Freixas i Xesca Jiménez

11/03/17


Recorregut pels orígens de l'abastament d'aigua a Girona: de les cisternes a la torre de les aigües · Amb Manel Serra

18/03/17


La Central del Molí · Amb Joan Ibáñez

01/04/17

 

Reserves

 

Els itineraris començaran a les 11h 
I el punt d'inici será l'exposició temporal "La Girona de l'Aigua" (Museu d'Història)
Excepte el del dia 18 de febrer que començarà directament a l'exposició "Aigües rituals, una historia dels banys jueus de Girona" 
Aforament limitat 
Es recomana la reserva prèvia 
Preu: 2 euros. Activitat gratuïta per a socis del club Girona Cultura i socis de l'Institut d'Estudis Gironins. 


Descarregar programa

 

Cicle de conferències 2016 - 2017 Joaquim Botet i Sisó: un home de la Reneixença a Girona

Enguany el Cicle de Conferències està dedicat a la figura de Joaquim Botet i Sisó (Girona, 1846-1917), un home de la Reinaxença a Girona.

 

Joaquim Botet i Sisó va ser periodista, historiador, geògraf, arqueòleg i numismàtic. Autor d'obres remarcables sobre Girona i les seves comarques. Amb aquest cicle de conferències l'Institut d ́Estudis Gironins i el Museu d'Història de Girona volen recordar i homenatjar Joaquim Botet i Sisó en el centenari del seu traspàs, perquè va ser sens dubte un dels representants http://24writer.com/ més sòlids d’arreu de Catalunya de la generació de la Renaixença, i una peça clau de l'Associació Literària de Girona i de la Revista de Gerona.

 

Les conferències es faran a les 18:30h a l'Auditori Gran de la Biblioteca Carles Rahola de Girona. L'entrada és gratuïta.

 

rsz 0002

Girona a través dels textos de la literatura contemporània [Itineraris]

Dissabte 4 de juny Josep Brugada ens va fer un interessant recorregut sobre Girona a través dels textos de la literatura contemporània dins el marc dels Itineraris per la Girona contemporània.

Aquesta visita va ser una de les últimes d'aquest any i ens va permetre aprofundir, una vegada més, sobre la cultura i la història de la nostra ciutat.

Aprofitem l'avinentesa per agrair a tots els assistents en aquesta visita gratuïta i a tothom que hagi assistit a qualsevols de les visites que hem organitzat al llarg d'aquests mesos. Des de l'Institut d'Estudis Gironins estem molt contents amb la rebuda dels Itineraris per la Girona contemporània. 

 

 

 

P1010798

 

 

P1010794

 

P1010801

 

 

Cicle de conferències "La Girona de l'Antiguitat, de la indigècia preromana a l'alta edat mitjana"

El proper dijous 14 de gener de 2016 a les 19:00 es començarà un nou cicle de conferències, aquest any sobre la Girona de l’Antiguitat, de la indigècia preromana a l’alta edat mitjana. Un cicle que és possible gràcies a l’Institut d’Estudis Gironins, l’Ajuntament de Girona, el Museu d’Història de Girona, el Museu d’Arqueologia de Catalunya i la Biblioteca Carles Rahola que és on es portaran a terme les conferències.


Aquest cicle de conferències tindrà el seu tret de sortida aquest dijous 14 de gener de 2016 i posarà el seu punt i final el 19 de maig. Un total de 9 conferències en els que es tractaran temes com els inicis de la romanització, la plena romanitat o les arts del revestiment. 

 

A continuació podeu consultar el programa complert amb les dates de cada conferència. 

 

 

conferencies ieg

La ciutat de Rafael Masó, o quan Girona comença a assemblar-se a les ciutats europees [Itineraris]

Dissabte passat, 21 de novembre, es va portar a terme la segona visita guiada en el marc dels Itineraris per la Girona contemporània. Aquesta vegada la visita guiada anava dedicada a La ciutat de Rafael Masó, o quan Girona comença a assemblar-se a les ciutats europees. Una visita a càrrec de Rosa Maria Gil. 

Tot i que la visita va començar amb pluja, els assistents van poder descobrir la Girona de Rafael Masó, i conèixer les edificacions més significatives de l'arquitecte gironí.

2015 11 21 11.35.37

2015 11 21 11.28.08

2015 11 21 12.15.14

2015 11 21 12.56.09

 

Propera visita guiada:

Dissabte 30 de gener, a les 11 h
El barri de Sant Narcís: de la utopia a la realitat urbana
Amb Rosa Maria Fraguell 

*les visites guiades són gratuïtes, però es requereix inscripció prèvia 

 

Copyright © 2012 - Institut d'Estudis Gironins

Tots els drets reservats.