Cicle de conferències La Pedra de Girona

Dimarts dia 15 s'inicia el nou cicle de conferències organitzat pel Museu d'Història i l'Institut d'Estudis Gironins sota el títol "La pedra de Girona".

Enguany les conferències giraran entorn de la pedra de Girona: coneixerem com és, de què està feta, la seva edat, on eren les pedreres, com era extreta, treballada i destinada als diferents edificis i com la seva manufactura, especialment de portes adovellades i finestres, es va difondre per les comarques pròximes i també, gràcies al comerç marítim, Mediterrani enllà.

L'entrada és lliure. T'hi esperem!

 

pedra girona

Descarregar programa aquí

Cicle d'itineraris per Girona, edició 2018

Aquest setembre, des de l'Institut d'Estudis Gironins, juntament amb el Museu d'Història de Girona, comencem un nou ciclce d'itineraris per la ciutat de Girona. Enguany dediquem els itineraris a edificis que són poc coneguts, com els soterranis de la catedral, la torre Gironella o l’església dels Dolors.

I també a edificis que ho són més per la seva funció de facultat o museu que per ells mateixos, com els antics convents dels dominics i els caputxins, o el palau episcopal. En cada cas ens hi passejarem i una persona coneixedora del lloc ens explicarà el seu origen, la seva història i els seus valors arquitectònics.

Un total de 9 trobades que es portaran a terme en les següents dates:

ieg

*Les inscripcions s'han de fer al Museu d'Història de Girona

Cicle de conferències 2018: Llegendes, mites i tradicions de Girona

Comença un nou cicle de conferències, aquest any dedicat a les Llegendes, mites i tradicions de Girona. Durant el cicle reviurem les llegendes i les tradicions de la ciutat de Girona, des de les llegendes que envolten al sant patró de la ciutat i les seves mosques providencials i es parlarà de personatges de fantasia vinculats amb la ciutat com Gerió, el Tarlà o la Bruixa de la Catedral. 

Les conferències es portaran a terme a la Biblioteca Carlres Rahola de Girona (Auditori Gran) i podràs assistir-hi de manera gratuïta. A continuació pots consultar el programa sencer: 

cicle conferencies

Cicle d'itineraris per la Girona de l'aigua

banysarabs


L’Institut d’Estudis Gironins i el Museu d’Història de Girona programen un nou cicle d’itineraris per donar a conèixer la història de la ciutat i els seus espais patrimonials. En el marc de l'exposició La Girona de l'aigua cinc recorreguts ens descobriran i tractaran amb detall aspectes i espais de la ciutat poc coneguts.

 

Els Banys Àrabs · Amb Jordi Sagrera 

04/02/17


Els banys rituals jueus de Girona · Amb Sílvia Planas

18/02/17


Les cisternes del Museu d'Història de Girona · Amb Pere Freixas i Xesca Jiménez

11/03/17


Recorregut pels orígens de l'abastament d'aigua a Girona: de les cisternes a la torre de les aigües · Amb Manel Serra

18/03/17


La Central del Molí · Amb Joan Ibáñez

01/04/17

 

Reserves

 

Els itineraris començaran a les 11h 
I el punt d'inici será l'exposició temporal "La Girona de l'Aigua" (Museu d'Història)
Excepte el del dia 18 de febrer que començarà directament a l'exposició "Aigües rituals, una historia dels banys jueus de Girona" 
Aforament limitat 
Es recomana la reserva prèvia 
Preu: 2 euros. Activitat gratuïta per a socis del club Girona Cultura i socis de l'Institut d'Estudis Gironins. 


Descarregar programa

 

Cicle de conferències 2016 - 2017 Joaquim Botet i Sisó: un home de la Reneixença a Girona

Enguany el Cicle de Conferències està dedicat a la figura de Joaquim Botet i Sisó (Girona, 1846-1917), un home de la Reinaxença a Girona.

 

Joaquim Botet i Sisó va ser periodista, historiador, geògraf, arqueòleg i numismàtic. Autor d'obres remarcables sobre Girona i les seves comarques. Amb aquest cicle de conferències l'Institut d ́Estudis Gironins i el Museu d'Història de Girona volen recordar i homenatjar Joaquim Botet i Sisó en el centenari del seu traspàs, perquè va ser sens dubte un dels representants http://24writer.com/ més sòlids d’arreu de Catalunya de la generació de la Renaixença, i una peça clau de l'Associació Literària de Girona i de la Revista de Gerona.

 

Les conferències es faran a les 18:30h a l'Auditori Gran de la Biblioteca Carles Rahola de Girona. L'entrada és gratuïta.

 

rsz 0002

Copyright © 2012 - Institut d'Estudis Gironins

Tots els drets reservats.